Korpásodás

A korpásodás egy nagyon kellemetlen fejbőr probléma, minden második ember érintett benne.

 A  Malassezia Globosa, egy természetesen előforduló mikróba, ami mindenkinek a fejbőrén jelen van.  Az ott található természetes olajokból táplálkozik, ami  azért van jelen a fejbőrön, hogy a hajat és a bőrt hidratáltan tartsa. A zsír vagy sebum lebomlása közben egy olajsav nevű melléktermék keletkezik. Az emberek körülbelül 50%-a érzékeny erre a savra. A fejbőr irritálttá és gyulladttá válik, emiatt piros és viszkető lesz. A bőr jelet küld az agynak, hogy gyorsítsa fel a hámlási folyamatot, és ez a hámlás látható fehér korpaként jelenik meg.

A zsíros fejbőr is negatívan befolyásolhatja ezt a problémát, különösen a bőr azon területein, ahol több faggyúmirigy található. Azoknál az embereknél, akiknek száraz, ekcémás a bőrük, valószínűbb, hogy száraz és viszkető tünetek fognak jelentkezni. Ezek a kis korpa darabok, amelyek száraz bőrről válnak le, általában kisebbek és kevésbé olajosak.

Ha nem mossuk a hajunkat rendszeresen, a zsír és a hámsejtek lerakódnak a fejbőrre, és fokozott jelenlétük korpákhoz vezetnek. A rendszertelen fésülködés szintén emeli a korpásodás esélyének  kialakulását.  A hőség  is negatívan hat erre a problémára, kiszárítja a fejbőrt és ez rontja az állapotot. A légszennyezés is hozzájárulhat a korpa kialakulásához, a levegőben található kémiai anyagok kölcsönhatásba lépnek a bőrrel, és irritációt, akár korpát is okozhatnak. A stressz szintén minden bőr problémát negatívan befolyásol és károsítja az immunrendszert is.

Megoldást kínálnak a semleges vagy enyhén savas ph-jú samponok, valamint a cinkben és B vitaminokban gazdag ételek fogyasztása is segíthetnek megelőzni a korpásodás kialakulását.

Korpásodás elleni termékeink: