Placenta, az új csodaszer a hajhullás elleni küzdelemben!

Egyre népszerűbbé váltak a hajápolásban és a hajnövekedés serkentésében az elsőre szokatlanak tűnő hatóanyagból, a Placentából kinyert összetevőket tartalmazó készítmények.   Megannyi  nő esküszik világszerte erre a hatóanyagra, amitől lágyabb, erősebb és sűrűbb lett a hajuk.   Köztudott, hogy a Placenta minden olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, köztük B12-vitamint és vasat is, ami a magzat fejlődéséhez és életben …

Korpásodás

A korpásodás egy nagyon kellemetlen fejbőr probléma, minden második ember érintett benne.  A  Malassezia Globosa, egy természetesen előforduló mikróba, ami mindenkinek a fejbőrén jelen van.  Az ott található természetes olajokból táplálkozik, ami  azért van jelen a fejbőrön, hogy a hajat és a bőrt hidratáltan tartsa. A zsír vagy sebum lebomlása közben egy olajsav nevű melléktermék …

KÓKUSZ OLAJ – Cocos nucifera

A kókuszolaj vagy más néven kókuszvaj a kókuszpálma magjának szárított beléből (koprából) készített növényi olaj. Már évezredek óta kihasználják annak a vidéknek a népei, ahol a kókuszpálma őshonos, és egy ideje már nálunk is elérhető ez a csodaszer. Az indonéz hölgyek kókusztejjel mosnak hajat, a polinéziai nők pedig bőrre és hajra is kenik a kókuszból kisajtolt olajat. …

KEARTIN – Hydrolyzed keratin

A Keratin tulajdonképpen egy főleg kéntartalmú protein, azaz fehérje. Legfontosabb alkotóeleme a hajnak, a körömnek és a bőr külső rétegének. A keratin elsődleges feladata a hámsejtek védelme a károsodásokkal szemben.  Ha nem kíméljük a hajunkat, rendszeresen festjük, melírozzuk, vasaljuk vagy daueroljuk,  a keratin tartalma csökken, így gyorsabban elvékonyodik, kiszárad, veszít a rugalmasságából, fényéből. Hajunk fő összetevője a keratin, …

INKAMOGYORÓ OLAJ – Plukenetia volubilis, Sacha Inchi

Amazónia külön világ a bolygónkon. A természeti kincsek szempontjából Földünk legváltozatosabb, egyben leggazdagabb területe. Az Inka mogyoró a perui, dél- és közép-amazóniai táj egyik legeredetibb növénye. Kúszó, részben fás növény, amelynek termései csillagformába rendeződnek. Minden egyes részében találunk egy magot, amely a rendkívül fontos, nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavak gazdag forrása. Az esszenciális zsírsavak egy igen egyedi …

BAMBUSZ OLAJ – Bambusa arundinacea

A  bambusz  kivonatát  a  bőrre  és  a  hajra  gyakorolt  bizonyítottan  jótékony  hatása  miatt  egyre több  kozmetikumban  és  szépségápolási  cikkben  használják. A  természetes  szilícium egyik legnagyobb  forrása,  amely  épp  az  elképesztő  erősségét  és  hajlékonyságát  biztosítja  a  bambusznak. A hajat  regenerálja,  erősíti  és  hidratálja  is,  hiszen  nedvességmegkötő  hatása egyedülálló.  Nem  is  kell  említeni,  hogy  milyen  fontos  ez …

ARGÁN OLAJ – Argania spinosa kernel oil

Az Argán olaj kizárólagos származási helye Marokkó. Ott már évszázadok óta használják étkezési olajként, de a legkülönfélébb bajokra alkalmazott házi szerként is. Különleges összetevői, de ritkasága miatt is értékes alapanyaga kozmetikai termékeknek.  Az argán fa termésének magjából kinyert olajat a berberek táplálkozásukban, de a hagyományos gyógyításban is felhasználják, mint a bőr és a haj elixírét. Az …

ACAI BOGYÓ – Euterpe oleracea fruit extract (Acai berry)

A világon az egyik legtökéletesebb ételként számon tartott gyümölcs. Az Acai bogyó pálmafán terem az amazóniai esőerdőben, édes, sötétlila csonthéjas gyümölcs. Ásványi anyagban, rostban, nyomelemekben és vitaminokban igen gazdag, úgynevezett szuperélelmiszer. Gazdag továbbá polifenolokban, antocianinokban és tanninokban, amelyek semlegesítik a szabad gyököket, megvédik a hajat az oxidatív károsodástól.  Az egyik legerősebb természetes antioxidáns , kétszer több antioxidáns összetevőt …

AVOKÁDÓ OLAJ – Persea Gratissima (Avocado) oil

Az Avokádó – mint étel – jótékony hatásairól már biztos sokat olvastál. Kevesen tudják, hogy létezik avokádó olaj is. Az olajat az avokádó összetört húsából állítják elő, sajtolással. Az avokádó olaj gazdag Omega-3 zsírsavban, illetve vitaminokban. Különösen sok benne az E-vitamin, amely gyulladáscsökkentő hatású, de tartalmaz A-, B-, C- és D-vitamint is! Az olajok és vitaminok …

ANDIROBA OLAJ – Carapa Guianensis

Az Andiroba olaj nálunk még nem túl elterjedt, de érdemes vele megismerkedni, mert rengeteg a hasznos tulajdonsága. Dél-Amerikából származik, egy, az amazóniai erdőkben élő fa magjából nyerik ki.  Szinte minden dél-amerikai kozmetikum tartalmaz andiroba olajat.  Jótékony hatásai miatt  széles körben elterjedt, a brazil őslakosok  évszázadok óta használják bőrük és hajuk szépségének megőrzésére. Alpha-hydroxyl sav tartalmának …